Acte necesare pentru inscrierea la scoala de soferi?

0
1087

Ce trebuie sa facem pentru a ne inscrie la scoala de soferi? In primul rand un candidat va trebui sa indeplineasca cateva conditii.

Varsta minima pentru a putea sa obtineti permisul auto este de 16 ani impliniti, pentru categoriile AM, A1 si B1, 18 ani impliniti pentru categoriile A2, B,BE, C1, C1E si Tr, 21 de ani impliniti pentru categoriile C, CE, D1 si D1E, si 24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb si Tv.

Avem nevoie de 20 de ani impliniti pentru cei care doresc categoria A , si este nevoie de o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor A2 sau 24 de ani impliniti.

O alta cerinta ce trebuie indeplinita, este ca, candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic.

Mai avem nevoie de dovada pregatirii teoretice si practice dar si de dovada domiciliului sau a resedintei, conform  art. 23^1 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările si completarile ulterioare, pe raza de competență a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare București.  

Ultima cerinta importanta este aceea ca viitorul sofer sa nu se afle in una din situatiile prevazute la art. 24 alin. (6) din OUG 195/2002 .

Acte necesare scoala de soferi:

 • Cartea de identitate, în original și în copie;
 • Cazierul judiciar – îl obții de la orice secție de poliție din orașul unde locuiești, însă va trebui să conțină mențiunea „Examen auto”;
 • Avizul psihologic – îl obții în urma unui consult la orice cabinet individual autorizat de Colegiul Psihologilor din România;
 • Fișa medicală permis auto – ți se eliberează, în urma unui consult, de către orice unitate medicală acreditată pentru eliberarea acestui tip de fișă pentru permisul auto, care este autorizată de Direcția de Sănătate Publică.

Acte necesare pentru sustinerea examenului auto:

 • Fișa de școlarizare – se eliberează de către școala de șoferi unde ai terminat orele, semnată fiind de directorul unității, de secretar, de profesorul de legislație, precum și de instructorul auto cu care ai făcut pregătirea. Pe spatele fișei va trebui să apară avizul unității medicale care ți-a eliberat fișa medicală pentru înscrierea la școala de șoferi;

 • Cererea de examinare – de obicei, aceasta ți se eliberează la școala de șoferi împreună cu fișa de școlarizare;

 • Cazierul judiciar – este valabil cazierul judiciar pe care l-ai prezentat la înscrierea la școala de șoferi;

 • Dovada achitării taxei permis auto, în valoare de 89 de lei – poate fi achitată fie cash la orice unitate CEC Bank, la Trezoreria Statului sau la ghişeele DRPCIV din șoseaua Pipera nr. 49, fie prin virament bancar, mandat poştal sau prin mijloace de plată online folosind una dintre platformele de Internet Banking (în 2022 nu mai este valabilă și taxa examen auto, care era în valoare de 6 lei);

 • Cartea de identitate în original și în copie;

 • O fotografie-tip permis auto;

 • Permisul de conducere – pentru persoanele care doresc să obțină o nouă categorie sau subcategorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.