Acte necesare redobandire permis de conducere anulat

2
3713

Redobândirea permisului de conducere anulat. Daca ai avut carnetul de conducere anulat, iata ce trebuie sa cuprinda Dosarul de examen în vederea redobândirii permisului de conducere.

1.   Cerere de înscriere;
2.   Fisa de scolarizare  ( valabila un an de zile de la data emiterii );
3.   Certificatul de cazier judiciar cu valabilitate de 6 luni de la data emiterii;
4.   Documentul de identitate – original si copie;
5.   Chitanta de plata a taxei de examinare;
7.   Chitanta de plata a permisului de conducere
8.   Fisa medicala – tip,
9.   Documente care sa faca dovada ca se afla în una dintre situatiile prevazute de art. 116 alin. (1) din ordonanta de urgenta nr.195/2002 – numai pentru persoanele aflate în unul dintre cazurile prevazute la art. 24 alin. (6) din acelasi act normativ.
10. Copia hotarârii judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva.
11. Aviz psihologic.

Art. 116

(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Art. 24 

(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).

2 COMENTARII

  1. Redobandirea permisului de conducere anulat poate fi o experienta dificila pentru o persoana, insa se poate face. Este important ca persoana in cauza sa fie constienta de documentele necesare pentru a se inscrie la examen, precum si de situatiile prevazute de lege pentru a obtine un permis valid. In acest fel, acest proces poate fi unul corect, iar persoana respectiva poate deveni din nou un participant responsabil si sigur in trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.