Ai voie sa conduci in parcari daca nu ai permis auto?

0
1377

Dupa fiecare tara in parte in teorie avem nevoie de permis de conducere, atat in tara noastra, cat si in orice alta tara, o persoana care doreste sa conduca un autovehicul are nevoie de un permis de conducere. Condusul fara a detine un carnet de conducere este considerat infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. Cu toate acestea, exista anumite conditii in care avem dreptul sa facem acest lucru chiar si daca nu avem permis.

In Romania dupa codul rutier avem urmatoarele articole:

ART.2 (3) din OG 43/1997 Fac parte integrantă din drum: podurile, viaductele, pasajele denivelate, tunelurile, construcţiile de apărare şi consolidare, trotuarele, pistele pentru ciclişti, locurile de parcare, oprire şi staţionare, indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei, terenurile şi plantaţiile care fac parte din zona drumului, mai puţin zonele de protecţie.
ART. 3 – Din punct de vedere al destinaţiei drumurile se împart în:
a) drumuri publice – drumuri de utilitate publică destinate circulaţiei rutiere şi pietonale, în scopul satisfacerii cerinţelor generale de transport ale economiei naţionale, ale populaţiei şi de apărare a ţării; acestea sunt proprietate publică;
b) drumuri de utilitate privată – drumuri destinate satisfacerii cerinţelor proprii de transport rutier şi pietonal spre obiective economice, forestiere, petroliere, miniere, agricole, energetice, industriale şi altele asemenea, de acces în incinte, ca şi cele din interiorul acestora, precum şi cele pentru organizările de şantier; ele sunt administrate de persoanele fizice sau juridice care le au în proprietate sau în administrare.
Cu alte cuvinte sunt aplicate regulile Codului Rutier.

Cu toate acestea, recomandarea noastra este sa nu conduceti intr-o parcare privata. Avand in vedere specificatiile prevazute in lege, nu ar trebui sa aveti nici o problema daca conduceti intr-o parcare privata. Totusi, asa cum bine stim, exista multe situatii in care legea este interpretata in mod subiectiv, asa incat nu este exclus sa ajungeti la tribunal. In plus, parcarile sunt foarte aglomerate si este periculos sa le folosim pentru a ne antrena in arta condusului.

Cel mai bine folositi locuri special amenajate, poligon etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.