Este legal sa conduci pana iti ajunge permisul?

0
14234

Chiar daca entuziasmul este unul ridicat, lucrurile trebuie luate cu pasi inceti la inceput de drum.

Exista o polemica foarte aprinsa intre soferi, mai ales in mediul online, in ceea ce priveste posibilitatea de a conduce pana cand iti ajunge permisul de soferi. Probabil fiecare persoana s-a simtit foarte entuziasmata si fericita dupa ce a luat examenul de carnet, iar primul impuls este sa te urci la volan si sa conduci.

Cu toate acestea, probabil majoritatea noilor soferi si-au pus intrebare “Am voie sa conduc pana imi ajunge permisul”? Intrebarea este una foarte buna, deoarece asa cum bine stim fiecare sofer are obligatia de a avea in permanenta in posesie permisul de conducere, documentele de identificare si documentele masinii atunci cand se urca la volan.

Acestea fiind spuse, practic ai luat examenul si ai fost declarat admis, dar nu ai primit inca permisul pentru a putea conduce autoturismul conform legii. In conditiile prevazute de lege, fiecare nou sofer va primi permisul de conducere la domiciliu, prin posta. Acest lucru se intampla, in general, in termen de 5-7 zile din momentul sustinerii examenului.

Asadar, daca te intrebi daca poti sa conduci pana iti ajunge permisul, raspunsul este totusi DA. In momentul in care ai fost admis la examenul de conducere, primesti dreptul de a conduce. Astfel, chiar daca nu ai in posesie permisul, daca ti neaparat sa conduci poti sa faci acest lucru. Cu toate acestea, recomandarea noastra este sa fiti rabdatori si sa amanati acest lucru.

Tocmai pentru a nu incepe cu stangul drumul in ale soferiei si pentru a nu avea probleme suplimentare. In cazul in care va doriti cu adevarat sa conduceti, urmatoarea zi dupa sustinerea examenului va puteti prezenta la Biroul Regim Permise unde sa solicitati o dovada inlocuitoare cu drept de conducere. Pe baza acestei hartii veti avea voie sa conduceti pana cand va soseste permisul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.