Cei ce au facut scoala pe masina cu transmisie automata au voie sa conduca una manuala , este legal ?

0
1011

O altă mare problemă în România pare să fie că mii de studenți aleg să conducă mașini cu transmisie automată pentru că nu sunt capabili să conducă transmisii manuale.

Toate bine, dar nu au voie să conducă niciodată o mașină cu transmisie manuală, zona în care polițistul rutier se face că nu vede ce scrie în coloana 12 din partea B a permisului de conducere.

Așadar, dacă doriți să predați mașina unui șofer, este o idee bună să vă verificați permisul, mai ales dacă mașina dvs. are o transmisie manuală clasică.

Cei cu permis de mașină vechi și mai noi nu au această restricție deoarece nu exista nicio distincție în legislație la acea vreme.

Dacă detii un permis cu restricția 78 pe el, deci ai dat exemenul pe mașină cu cutie automată, poți merge începând cu 01.04.2021 și îl poți schimba în felul următor: mergi la o școală de șoferi şi faci 10 ore pe masina cu cutie manuala, apoi proba de testare de 15 minute cu instructorul.

Dacă ai dovada obținută, poți merge la biroul de permise și vei primi permisul cu 197 în loc de 78, deci nu mai ai nicio restricție.

Aceasta face parte din : Ordinul nr. 574/2005 din 01 Aprilie 2005 “Art. 16, paragraful (6) .

Toti candidatii care au testul practic cu un automobil, care este echipat cu cutii automate, aceasta va fi inregistrata in constanta „Restrictii” pe permisele de conducere. Aceste permise care conțin aceasta informație pot fi utilizate numai pentru conducerea unui automobil care are acele instrumente automate. ( cutii automate ) .

(3) Posesorii permiselor de conducere în care se găsesc menţiuni privind dreptul de a conduce autovehicule cu transmisie automată, care solicită obţinerea dreptului de a conduce autovehicule cu transmisie manuală din aceeaşi categorie, trebuie să susţină o nouă probă practică, sub condiţia prezentării documentului al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9, care atestă efectuarea, într-o şcoală de conducători auto, a unui număr de cel puţin 6 ore de conducere practică a unui autovehicul cu transmisie manuală.

O mentiune foarte importanta de stiut este ca, conducatorii auto care au obținut permisul conducând automobilul cu cutie automată vor primi un permis care va arăta acest lucru.

Aceasta mentiune este semnalata cu codul “78” in dreptul categoriei B.

Aceasta informatie a fost realizata pentru a stii care sunt pasii necesari pentru a elimina aceasta restrictie de conducere din permis și anume sustinerea unei noi probe practice dupa prezentarea unui raport in care atestam efectuarea a cel puțin 6 ore de conducere cu transmisia manuala .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.