Chestionare auto drpciv

Chestionare Auto Drpciv 2019 Gratuite

Noile reglemetari propun ca inaintea orelor de condus, sau inceperii pregatirii practice, cunostintele minime legislative ale elevilor inscrisi la o scoala de soferi sau, dupa caz, la un instructor specializat, sa fie testate cu chestionare auto asa cum se cuvine.

Prin urmare, acestia vor fi pusi in fata sustinerii unui test cu chestionare auto, dat la sediul scolii de soferi. In mod obisnuit, acestora le vor fi administrate chestionare al caror continut va fi reprezentat prin 26 de intrebari, toate asemanatoare celor de la examenul auto-proba pe calculator. Din acestea, elevii trebuie sa acumuleze minimum 15 puncte, pentru ca pregatirea practica sa poata incepe.

Testul va fi sustinut fie in format vechi, pe hartie, fie in format nou, pe calculator, totul depinzand de scoala de soferi. Rezultatul celor care au reusit sa promoveze testul, prin acumularea a minimum 15 puncte, va fi depus la dosarul auto, alaturi de restul documentelor depuse ulteriorDepasirea limitei de viteza

In ceea ce priveste conducatorii auto care nu isi vor plati amenzile de circulatie, acestia vor ramane fara permis. Depasirea limitei de viteza cu 51 pana la 60 de kilometri pe ora este sanctionata cu amenzi cuprinse intre 9 si 20 de puncte.

Mai mult decat atat, permisul de conducere va fi ridicat pentru nu mai putin de 90 de zile. In cazul in care depasirea limitei de viteza va fi de peste 60 de kilometri pe ora, sanctiunile vor fi cuprinse intre 21 si 50 de puncte amenda, pe langa suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 180 de zile.

In situatia in care depasirea vitezei legale cu peste 60 de kilometri pe ora este urmata de un accident rutier, urmate in mod exclusiv de pagube materiale, vor fi aplicate sanctiuni ce implica de la 51 pana la 120 de puncte amenda, urmate de suspendarea permisului pe o perioada de un an.

In situatia in care accidentul este incheiat cu victime, amenda ramane aceeasi, in timp ce perioada de suspendare a permisului de conducere se dubleaza (la doi ani).

Purtarea centurii de siguranta la minori

Printre cele mai noi prevederi ale Codului Rutier este inclusa si cea referitoare la purtarea centurii de siguranta la minori.

Astfel, soferilor le revine obligatia de a se asigura ca minorii poarta centura de siguranta pe timpul conducerii masinii. Mai mult decat atat, acestia trebuie sa se asigure ca minorii vor fi transportati in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate. In vehiculele neechipate cu sisteme de siguranta transportul copiilor in varsta de pana la trei ani a fost strict interzis. Nerespectarea acestor masuri de catre conducatorii auto vor aduce trei puncte de penalizare. Prin urmare, copii cu inaltimea de pana la 135 centimetri vor fi transportati doar cu masini echipate cu un dispozitiv de fixare in scaun pentru copii.

Chestionare Auto,chestionare auto drpciv,chestionare gratuite, chestionare online 2018, chestionare auto sala drpciv
Pentru minorii de peste 135 de centimetri inaltime, exista varianta purtarii centurii de siguranta, reglata astfel incat aceasta sa nu depaseasca zona gatului sau fetei.

Exista totusi si cateva exceptii de la regula. Astfel, persoanele care nu sunt obligate sa poarte centura de siguranta in masina sunt consucatorii auto, care efectueaza manevra de mers inapoi sau stationeaza, femeile cu o sarcina avansata, instructorii si examinatorii auto, precum si persoanele cu certificate medical care atesta acesta contraindicatie.

 

Pasii de urmat daca ai fost declarat Admis sau Respins la examenul teoretic.

  • ADMIS:
  • Prezenta ogligatorie la exmenul practic la data si traseul ales. Succes !!!
  • RESPINS:
  • Reventi la sediul DRPCIV peste 16 zile pentru a sustine din nou proba teoretica.
  • Trebuie sa achitati din nou taxa de examen de 5 RON la Directia Taxe si Impozite Locale unde aveti domiciliul sau resedinta
  • .Atasati la dosar noua chitanta pentru taxa de 5 RON.
  • La ghiseul DRPCIV va fi reanalizat dosarul si veti primi o noua programare pentru traseu.