Explicatie intrebare: Ce semnifică indicatorul?

0
895

Ce semnifică indicatorul?

A. bandă rezervată circulației autobuzelor;

B. drum interzis circulației autobuzelor;

C. stație pentru mijloace de transport în comun.

RASPUNSUL CORECT ESTE: A!

EXPLICATIE INTREBARE:

Indicatorul pe care l-ați întâlnit se numește „Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule”. Acest indicator are rolul de a vă informa că banda pe care circulați este rezervată exclusiv vehiculelor de transport public de persoane. Prin urmare, circulați în mod neregulamentar pe această bandă, deoarece aceasta este destinată exclusiv pentru vehiculele menționate.

Pe această bandă vor circula doar vehiculele de transport public de persoane sau autovehiculele cu regim de circulație prioritar în timpul acțiunilor de intervenție sau în misiuni care implică urgență. Este esențial să rețineți că autovehiculele din categoria transport public de persoane sunt obligate să utilizeze doar această bandă, pentru a asigura eficiența și fluiditatea traficului.

Pentru a respecta regulamentele de circulație și pentru a contribui la siguranța rutieră, vă recomandăm să schimbați banda în mod corespunzător și să evitați circulația pe banda rezervată pentru vehiculele de transport public de persoane, dacă nu faceți parte din această categorie sau nu aveți un regim de circulație prioritar în situații de urgență.

(1) Dacă un drum este prevăzut cu o bandă destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane, semnalizată ca atare, acestea vor circula numai pe banda respectiva.

Vehiculele care efectuează transport public de persoane se conduc pe banda rezervată acestora, dacă o astfel de bandă există şi este semnalizată ca atare. Pe aceeaşi bandă pot circula şi autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară când se deplasează în acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
h) […] în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauza, să treacă peste acest marcaj;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.