Explicatie intrebare: Ce semnifică indicatorul?

0
502

Ce semnifică indicatorul?

A. urmează un sector de drum pe care se execută lucrări pe partea carosabilă;

B. urmează un sector de drum pe care există pericolul de împroşcare cu pietriş;

C. presemnalizarea unui sector de drum cu circulaţie alternantă.

Raspuns corect: A!

EXPLICATIE INTREBARE:

Indicatorul din imaginea de mai sus va avertizeaza ca va urma un sector de drum pe care se vor executa lucrari pe partea carosabila. Indicatorul semnalizeaza un utilaj al drumurilor care se deplaseaza lucrand in acelasi timp la partea carosabila. Pe portiunile de drum cu lucrari vom putea intalni persoane desemnate pentru dirijarea traficului rutier pe sectorul unde se efectueaza lucrarea. Aveti obligatia de a respecta semnalele acestora!

Articolul 89

(1) Oprirea participanţilor la trafic este obligatorie şi la semnalele date de:
d) personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice;

Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
1. nerespectarea semnalelor poliţiştilor de frontieră în punctele de trecere a frontierei de stat a României, ale îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării Naţionale, ale organelor fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ale agenţilor de cale ferată, ale persoanelor desemnate pentru dirijarea circulaţiei, pe sectoarele de drum pe care se execută lucrări de reabilitare a acestora, precum şi cele ale patrulelor şcolare de circulaţie şi ale nevăzătorilor;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.