Explicatie intrebare: Ce semnifică indicatorul?

0
749

Ce semnifică indicatorul?

A. bandă rezervată circulației autobuzelor;

B. drum interzis circulației autobuzelor;

C. stație pentru mijloace de transport în comun.

RASPUNSUL CORECT ESTE: A!

EXPLICATIE INTREBARE:

Semnul pe care l-ați întâlnit este denumit „Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule”. Acest semnal vă informează că banda pe care circulați este destinată exclusiv vehiculelor de transport public de persoane. Prin urmare, prezența dumneavoastră în această bandă este considerată neregulamentară. Banda respectivă este rezervată exclusiv pentru vehiculele de transport public și pentru autovehiculele care beneficiază de regim de circulație prioritar atunci când sunt implicate în intervenții sau misiuni de urgență.

Este important să rețineți că autovehiculele din categoria transportului public de persoane au obligația de a circula doar pe această bandă.

Regulament** – Articolul 104

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
h) […] în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauza, să treacă peste acest marcaj;

Regulament** – Articolul 104

Vehiculele care efectuează transport public de persoane se conduc pe banda rezervată acestora, dacă o astfel de bandă există şi este semnalizată ca atare. Pe aceeaşi bandă pot circula şi autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară când se deplasează în acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

OUG* – Articolul 43

(1) Dacă un drum este prevăzut cu o bandă destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane, semnalizată ca atare, acestea vor circula numai pe banda respectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.