Explicatie intrebare: Indicatorul semnifică o viteză:

0
1060

Indicatorul semnifică o viteză:

A. maximă;

B. informativă;

C. minimă obligatorie.

Raspuns corect: C!

EXPLICATIE INTREBARE:

Indicatorul din imagine este ‘Viteza minima obligatorie’, si se impune o viteza minima de 30 km/h, si va trebui sa circulati cu o viteza mai mare decat cea inscrisa pe indicator. Daca circulati cu o viteza mai mica inseamna ca circulati neregulamentar. Sunteti pasibil de amenda in conditiile in care veti circula cu o viteza mai mica cu 10 km/h sub limita de pe indicator.

Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.