Semne de circulatie

Semnificatia indicatoarelor rutiere

Considerate adevarate mijloace de reglementare si buna desfasurare  a circulatiei rutiere, indicatoarele rutiere urmaresc, pe cat mai mult posibil, o fluenta cat mai naturala a traficului rutier, prin evitarea de ambuteiaje sau intamplari nefericite, ce se pot solda cu pierderea vietilor omenesti. O buna cunoastere a semnificatiilor indicatoarelor rutiere fac din cel/cea care conduce, un sofer responsabil, si totodata, extrem de constient la pericolele din jur. Rezolvand un numar cat mai semnificativ de chestionare auto, regulile circulatiei cu greu vor fi incurcate, dovada fiind miile de cursanti care apeleaza cu incredere la drpciv, institutie cunoscuta datorita informatiilor actualizate si explicatiilor auto oferite, pe intelesul tuturor.

Mai intai de toate, trebuie mentionat un aspect extrem de important, si anume, ca, indicatoarele ruriere au rol in semnalizarea verticala si sunt instalate, cu mici exceptii, pe partea dreapta a drumului. Mai mult decat atat, o alta informatie esentiala, ce poate fi aflata atat prin testarea cu chestionare auto, cat si prin consultarea informatiilor drpciv, de care orice viitor sofer ar trebui sa tina cont, este faptul ca acestea sunt impartite in 4 grupe, dupa cum urmeaza:

  • Indicatoare de avertizare

Inainte de a incepe sa te pregatesti intens pentru rezolvarea seturilor de chestionare auto, care pot fi accesate si pe site-ul online drpciv, te poti folosi de mici secrete care te pot ajuta in obtinerea permisului auto. Este important de retinut ca indicatoarele de avertizare pot fi recunoscute dupa forma triunghiului echilateral, cu un varf in partea de sus. Nu trebuie uitat nici conturul de culoare rosie, pe fond alb si cu un simbol negru, cu rol de avertizare a naturii pericolului.

  • Indicatoare de reglementare

Conform oricaror informatii drpciv, indicatoarele de reglementare se impart, la randul lor, in:

  • Indicatoare de prioritate-  in momentul in care te afli intr-un impas si nu cunosti raspunsul corect, solicitat in una din intrebarile setului de chestionare auto, retine faptul ca acestea au rol de reglementare a ordinii patrunderii intr-o intersectie sau pe un drum ingust, in care nu este posibila trecerea simultana a doua vehicule ce vin din directii opuse
  • Indicatoare de interdictie- acestea pot fi recunoscute dupa forma rotunda si conturul de culoare rosie pe fond alb. Exceptie fac cele cu semnul “Accesul Interzis”.  Aplicarea se incepe din dreptul acestora, luand sfarsit in cea mai apropiata intersectie ce nu beneficiaza de o semnalizare
  • Indicatoare de obligare- orice informatie drpciv arata faptul ca indicatoarele de obligare sunt recunoscute dupa forma rotunda, pe fond albastru. Un mic artificiu ce poate fi realizat in rezolvarea setului de chestionare auto, cu privire la indicatoarele de obligare, sta in prezenta simbolurilor de culoare alba, ce tin de deplasarea doar pe anumitedirectii si drumuri

 

  • Indicatoare de orientare

Orice sursa drpciv va spune ca indicatoarele de orientare pot fi recunoscute, dar si memorate, dupa forma dreptunghiulara sau patrata, pe un fond de culoare albastra sau verde. Atunci cand te afli intr-o dificultate in rezolvarea unor chestionare auto, trebuie amintita prezenta caracterelor, de o nuanta alba, cu rol de atentionare a soferilor prin presemnalizarea directiilor de urmat, a punctelor de interes, a traseelor de ocolire sau a destinatiilor.

  • Indicatoare de informare

Recunoasterea indicatoarelor de informare se dovedeste, nu de putine ori, un obstacol pentru candidatii ce sunt nevoiti sa resolve un set de chestionare auto. Cu toate acestea, viitori soferi pot memora si recunoaste indicatoarele de informare, dupa semnele prezente pe acestea, semne cu scop de informare a soferilor, asupra modalitatilor de executare a manevrelor, cat si despre prezenta anumitor puncte de interes.