Stiai unde poti conduce fara permis ?

0
387

Inca putin pana la examenul practic pentru permisul auto si nu ai indemanarea necesara, nu esti bazat pe propiile cunostinte si ai dori sa mai repeti putin anumite miscari?

Poti repeta intr-un poligon special fara sa ai permis de conducere. De cele mai multe ori oamenii nu mai merg sa exerseze in poligoane special concepute pentru asa ceva, unde de asemenea este si legal sa faci asta si prefera sa mearga in parcarile supermaketurilor, in curtile vechilor fabrici, pe timp de noapte pentru a mai repeta, lucru complet gresit.

Dar orice portiune de asfalt, trotuar, carosabil, etc este considerata drum public si conducerea unui autoturism pe acestea se pedepseste conform Codului Rutier. Daca se intampla ceva mai grav, accident care se lasa cu victime atunci situatia se complica si mai mult, astfel se ajunge sa fii pedepsit dupa Codul Penal Civil. Chiar daca scapati de problemele „rutiere” ajungeti la tribunal.

Daca totusi nu sunteti constienti de gravitate poate va mai ganditi inca o data dupa ce aflati prima pedeapsa pe care o puteti primi. Daca sunteti prinsi in timp ce conduceti pe un drum public (orice asfalt, chiar si trotuar, chit ca-i parcare sau curte) va veti alege cu un dosar penal si va este luat dreptul de a mai da de permis de conducere timp de 5 ani. Asadar mai bine nu va complicati decat sa nu mai puteti da de permis 5 ani si sa va patati si cazierul.

Daca se soldeaza cu victime in urma unui accident si conducatorul nu are permis atunci treaba se complica si mai mult, se ajunge la tribunal iar pedeapsa este mult mai dura. Din aceste motive mai bine va mai ganditi odata la ceea ce doriti sa faceti si mai bine mergeti intr-un poligon, inchis cu bariera, inchis pentru circulatia publica, unde puteti exersa cat doriti toate miscarile la care nu va descurcati pentru a promova examenul pentru permisul de conducere.

Deci unde poti conduce ?

Poligoanele din tara ofera accesul gratuit, dar mai sunt si unele la care trebuie sa platiti pentru a intra. De exemplu pentru cei din Bucuresti, Poligonul Ilioara este deschis toata saptamana, de luni pana duminica, de la ora 08.00 pana la ora 20.00 iar pentru a intra in poligon trebuie sa platiti o taxa . O suma foarte mica pentru a putea exersa in perfecta legalitate, fara sa aveti stresul ca poate va prinde politia si sa va luati adio de la posibilitatea de permis timp de 5 ani sau si mai rau, dosar penal.

La poligonul auto poate conduce oricine, indiferent de varsta si indiferent de faptul ca are sau nu permis de conducere auto. Singura regula pentru a putea conduce in poligon este sa fiti insotit in permanenta de un alt conducator auto. Poligonul este destinat in special pentru plecarile de pe loc, efectuarea virajelor, garari, parcari, intoarceri si mers cu spatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.